VHF contest 2020 - Den rekordů

První víkend v září = Den rekordů VKV 

Opět po prázdninách jsme sešli na závod ve složení David OK1DTP a já. Od posledního závodu, kdy nás pozlobil 60A-ový zdroj na 12,5V, který začal z ničeho nic dávat 24V a zničil nám cca 30% našeho 12V-ového vybavení, jsem měl čas pořešit všechno a postavit včas, aby všechno chodilo podle našich představ.

Mimo jiné jsem dokoupil nový PA Tajfun 1KW, dva předzesilovače od HA8ET a spravil sequencer, předělal přepínání RX antén, připravil nový čtvrtvlný slučovač 1:2 apod.

Závod jsem rozjel ve velkém stylu 86 QSO/ hodinu. Po mě David taky nezahálel a tak se nám celkem hezky rozjel závod s vidinou dobrého výsledku. O půlnoci se však stroj zastavil a QSOs přibívaly dost pomalu. Nad ránem nám přijel pomoci i Petr OK1DUG. Závod jsme tedy dokončili ve třech operátořích a Tomášovi K., který vypomohl s chatem na ON4KST.

Nakonec jsme udělali více než 700QSO (přesně 704 QSO), což se nám nikdy v minulosti nepovedlo. Bohužel výsledek 217 995 bodů už překonán byl a průměr spojení 310km/QSO také není nic ohromujícího. 

Předběžné výsledky nás staví na 9.místo, a to jsme bojovali jako lvi :-). Gratulujeme OL3Z a OK7O, je vidět, že jsou někde jinde, ale velký obdiv OL9W, kteří stačili dohnat celkem značnou ztrátu z úvodu závodu a dokázali ještě vyhrát.

 

vysledky.png

grafy.jpg

mapa2020_VHF.jpg

zde odkaz na originál:http://vkvzavody.crk.cz/stat_map.php?id_round=43&log=220