Aktivita na Cínovci

Blíží se nám Polní den na VKV.  Kvůli našim plánům odjet závody s novými anténami a z nové operátorky se scházíme o víkendech na našem Vysílacím středisku Cínovec a snažíme se udělat proto vše, co je v našich silách. :-)

 

Číst dál...

Terasa na Cínovci

V letních měsících je přeci jen na horách lépe než v údolí. No jo, ale na tom našem "Vysílacím středisku" se nedalo nikde pořádně sednout. Proto jsme se rozhodli pro stavbu zámkové dlažby před vchodem, která by měla pro tyto učely "outdoorového livingu" sloužit. Na stavbě se podíleli David OK1DTP, Michal OK1VM, Lexa OK1CEA a Pavel OK1IPS. Tak ať slouží :-)

Mimochodem - s tou stěnou je také třeba něco co nejdříve udělat.

IMG 5266mm

 

Číst dál...

Nový výsuvný stožár

Na Cínovci jsme dnes vztyčili nový stožár pro naše  antény (čtyřče) na 2m. Stožár je celkem 8m vysoký, ale nad terasou je pouze 6m. Po stožáru vyjíždí na vozíku další stupeň trubky, která je poté cca 3m nad stožárem. Tedy v součtu cca 9m nad věží bude H-čko našich antén.

V neděli(17.8.) a ve středu (20.8.) jsme já (OK1IPS) a Pavel OK1JAX pracovali na umístění antén a rotátoru. Nyní můžeme konstatovat:

Na pásmo 2m máme připraveny antény 4x7el. s PSV do 1:1.2  :-)

 

Náklady:

Stožár 27500Kč, Ložisko a vrátek 1000 Kč, Rotátor + kabely cca 17000Kč. Celkem cca: 45500Kč.

Fotodokumentaci ze stavby tentokrát dělal Míša OK1VM, kdo chcete mrkněte sem: http://ok1vvm.aitech.cz/new/zajimavosti/cinovec5.html

 

stozar s antenama2

 

Číst dál...

Zemní úpravy na Cínovci

Ještě před závodem 2.subregionál VKV 2014 jsme dostali sponzorským darem od firmy Rekultivace Plus úpravu před naším vysílacím střediskem na Cínovci.

Vypadá to dost dobře :-)

20140501 132223 

Číst dál...